Leírás
„A rizling fajtát több menetben szüreteltük. Az első szedésre szeptember első, a másodikra szeptember második, a harmadikra pedig október első felében került sor. A Babszökő nevű dűlőnk harmadik menetben szüretelt, válogatott fürtjeiből nyert mustot külön kezeltük. A szőlőt egészfürtben préseltük s a mustot ülepítés után acéltartályban erjesztettük. Az erjedés alacsony hőmérsékleten történt. A hosszú, 25 napos fermentáció végére már látható volt a kierjedt újbor egyedisége. A bort páratlan tisztaság jellemzi. Illatban a fajtára jellemző citrusfélék köszönnek be – annak azonban nem ”zöld” tónusai, hanem sokkal inkább beérett mediterrán megfelelői, főként mandarinnal, érett naranccsal. A bor kristályos tisztaságot mutat s mindemellett savai nem élesek, sokkal inkább szélesek. Stabil alapot nyújtva lesznek zálogai a hosszú érlelésnek és a mentás gyümölcsjegyek őrzésének. A vastag gerincet ugyanakkor szépen egyensúlyozza a 6,0 g/l maradékcukor. Borunk egyszerre fogyasztható a friss tónusok rizlingváltozatának bemutatására, valamint a hosszúérlelés jegyében a ”NAGY” rizlingbor várományosaként.”
Liptai Zsolt, borász